ODI među nagrađenima za unapređenje procesa otvaranja podataka

Pobednicima konkursa koji je raspisan u okviru programa Otvoreni podaci – otvorene mogućnosti danas su dodeljene nagrade, a pet organizacija civilnog društva – Opservatorija društvenih inovacija, GIS, APEDAS, Centar za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan u partnerstvu sa Računarskim centrom i PALGO Smart podeliće nagradni fond od 60.000 dolara za sprovođenje svojih projekata.

Pored njih, nagrađeno je i pet organa državne uprave koji su otvorili svoje skupove podataka i objavili ih na Portalu otvorenih podatka, a dobitnici su Agencija za lekove i medicinska sredstva, Institut za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, Republički zavod za statistiku, APR i RATEL.

Opservatorija društvenih inovacija konkurisala je sa projektom Naučnoistraživački prostor Republike Srbije“. Projekat se odnosi na sakupljanje, sređivanje, obradu, objavljivanje podataka o istraživanjima finansiranim iz budžeta ili iz Horizonta 2020, kao i razvoj portala za analizu i vizuelizaciju ovih podataka.Više detalja u prezentaciji.